دوشنبه, ۲۳ تیر , ۱۴۰۴ Monday, 14 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 37039 تعداد نوشته های امروز : 359 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

وزیر دفاع: اعتمادی به آتش بس نداریم/ آماده پاسخی قاطع هستیم واکنش رسانه رسمی دفتر مقام معظم رهبری به نامه وزیر دفاع سابق اسرائیل اپ جدید جک دورسی میزان دریافت ویتامین D و نور خورشید شما را اندازه می‌گیرد دادستان بم پیگیر اتمام بازسازی فرودگاه این شهر شد مکانیسم ماشه برای مردم کاغذپاره نیست؛ روان جامعه را هدف گرفته است! چه کسانی، با چه هدفی روی دستمزد کارگران افغانی موج‌سواری مجازی می‌کنند؟ اختلال اینترنت بالاخره به مجلس هم رسید! اگر یک موشک کاغذی را از ایستگاه فضایی پرتاب کنیم، چه می‌شود؟ فولاد خوزستان مهاجم شمس آذر را جذب کرد ترامپ: CNN زمان حمله آمریکا به ایران را لو داد ضرورت خروج ۱۲ هزار فلسطینی از غزه برای درمان تأکید استاندار قزوین بر تسریع در تکمیل پروژه‌های حمل‌ونقل و مسکن واکنش ولید جنبلاط و حکمت الهجری به تحولات در سویداء سوریه سرانه فضاهای ورزشی آذربایجان غربی به یک مترمربع می رسد محورهای دیدار نماینده «ترامپ» با رئیس‌جمهور اوکراین ۸۰۰۰ مترمربع از اراضی کشاورزی در تفت آزاد شد

خبر خوش برای کارگران و بازنشستگان؛ مجلس به بازگرداندن بانک رفاه چراغ سبز داد
  • 23 تیر 1404 ساعت: ۱۸:۳۸
  • شناسه : 96353
    بازدید 3
    1

    پس از سال‌ها اعتراض و پیگیری کارگران و بازنشستگان، نمایندگان مجلس با طرحی جدید به میدان آمده‌اند تا بانک رفاه را به سازمان تأمین اجتماعی بازگردانند. این حرکت، امیدی تازه برای حفظ حقوق بیمه‌شدگان و جلوگیری از خصوصی‌سازی غیرقانونی این بانک است که اندوخته کارگران در هفت دهه گذشته است.

    ارسال توسط :
    پ
    پ


      فهرست محتوا



    • کارزار مردمی علیه واگذاری



    • اقدام مجلس برای اصلاح اشتباه



    • تاریخچه و اهمیت بانک رفاه



    • حمایت مقامات و تشکل‌ها



    • نقش بانک رفاه در تأمین اجتماعی



    • دعوت به همکاری و قدردانی

    کارگران، بازنشستگان و تشکل‌های کارگری سال‌هاست برای بازگرداندن بانک رفاه به سازمان تأمین اجتماعی مبارزه می‌کنند. این بانک که با اندوخته کارگران تأسیس شده، به دلیل مصوبه‌ای در برنامه هفتم توسعه در معرض واگذاری به بخش خصوصی قرار گرفت. اما حالا، با پیگیری‌های مستمر و طرح جدید نمایندگان مجلس، امیدها برای بازگشت این بانک به دامان کارگران زنده شده است.

    کارزار مردمی علیه واگذاری

    در نوزدهم تیرماه ۱۴۰۴، کارزاری در پلتفرم کارزار راه‌اندازی شد که طی دو روز بیش از پنج هزار امضا جمع‌آوری کرد. این کارزار، واگذاری بانک رفاه را نقض ماده ۵ قانون برنامه هفتم توسعه و اصل ۲۹ قانون اساسی می‌داند که تأمین اجتماعی را حق همه شهروندان اعلام کرده است. معترضان تأکید دارند که سود بانک رفاه، صرف هزینه‌های درمانی و معیشتی بیمه‌شدگان می‌شود و خصوصی‌سازی آن، منابع پایدار سازمان تأمین اجتماعی را به خطر می‌اندازد.

    اقدام مجلس برای اصلاح اشتباه

    حسینعلی حاجی‌دلیگانی، نایب‌رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، اخیراً طرح «موقوف‌الاجرا شدن برخی احکام قانونی مرتبط با بانک رفاه» را در سامانه مجلس ثبت کرده است. او با استناد به استفتائات مراجع تقلید، واگذاری بانک رفاه را مغایر با اصول ۴۶ و ۴۷ قانون اساسی و قاعده فقهی تسلیط می‌داند. حاجی‌دلیگانی تأکید کرد که مالکیت بانک رفاه متعلق به سازمان تأمین اجتماعی است و رأی دیوان عدالت اداری نیز این موضوع را تأیید کرده است.

    تامین اجتماعی

    تاریخچه و اهمیت بانک رفاه

    بانک رفاه در سال ۱۳۵۸ به اشتباه در فهرست بانک‌های ملی‌شده قرار گرفت، اما با پیگیری‌های حقوقی، مالکیت آن به سازمان تأمین اجتماعی بازگردانده شد. این بانک با سرمایه اولیه ۴۰ میلیون تومانی کارگران تأسیس شد و حتی افزایش سرمایه آن در سال‌های بعد از محل درآمدهای تأمین اجتماعی بوده است. هدف اصلی این بانک، حمایت از بیمه‌شدگان، تمرکز ذخایر سازمان و ارائه خدمات مالی به کارگران و بازنشستگان است.

    حمایت مقامات و تشکل‌ها

    احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بارها از بازگشت بانک رفاه به تأمین اجتماعی دفاع کرده و خواستار تعلیق تعهدات وام‌دهی این بانک به سازمان شده است. علیرضا محجوب، دبیرکل خانه کارگر، نیز ضمن انتقاد از پیشنهاد استمهال پنج‌ساله، بر لزوم اجرای طرح جدید مجلس برای حل مشکل تأکید کرد. حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، این اقدام نمایندگان را گامی مثبت، اما دیرهنگام دانست و گفت: «اگر این طرح زودتر مطرح می‌شد، از مشکلات مالی اخیر تأمین اجتماعی جلوگیری می‌کرد.»

    نقش بانک رفاه در تأمین اجتماعی

    صادقی بانک رفاه را به بانک‌های تخصصی مانند بانک سپه برای نیروهای مسلح تشبیه کرد که نقش پشتیبان مالی در مواقع بحرانی دارد. او افزود: «وقتی سازمان تأمین اجتماعی با تأخیر در پرداخت مستمری‌ها مواجه شد، ضرورت وجود بانک رفاه بیش از پیش روشن شد.» وی همچنین از حمایت مراجع تقلید قدردانی کرد که واگذاری این بانک را به دلیل ماهیت حق‌الناس بودن آن، غیرشرعی دانستند.

    دعوت به همکاری و قدردانی

    تشکل‌های کارگری که قصد برگزاری تجمع اعتراضی در ۲۵ تیرماه را داشتند، با مشاهده حمایت نمایندگان، از این اقدام صرف‌نظر کردند. آن‌ها از نمایندگان دعوت کرده‌اند تا در روز تأمین اجتماعی در نشست‌های کارگری حضور یابند و از تلاش‌هایشان تقدیر شود. این حرکت، نه‌تنها گامی برای حفظ حقوق کارگران است، بلکه نشان‌دهنده قدرت اتحاد مردمی و تأثیرگذاری تشکل‌ها در اصلاح سیاست‌های نادرست است.

    کانال تلگرام گسترش نیوز

    اینستاگرم گسترش نیوز


    منبع:

    ایلنا



    کدخبر:
    356586


    امیر خیرخواهان

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.