به گزارش اکوایران، علی تیموری روز شنبه در گفت و گو با «ایشانی مدانگولا» سرپرست دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) در ایران، درباره محورهای همکاری مشترک در زمینه مدیریت منابع طبیعی، مقابله با بیابان‌زایی و کاهش اثرات تغییرات اقلیمی؛ به چالش‌های اقلیمی ایران به عنوان کشوری واقع در کمربند خشک و نیمه‌خشک جهان اشاره و بر اهمیت همکاری‌های بین‌المللی برای حفظ و احیای منابع طبیعی تاکید کرد.

به گزارش ایرنا،رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به وسعت ۱۳۵ میلیون هکتاری عرصه‌های منابع طبیعی تحت مدیریت این سازمان و وجود ۳۲ میلیون هکتار اراضی بیابانی، خواستار همکاری UNDP در اجرای طرح‌های آبخیزداری و کاهش کانون‌های بحرانی گرد و غبار شد.

وی به برنامه کاشت یک میلیارد اصله درخت در کشور به عنوان یک طرح مشارکتی با مردم اشاره کرد و گفت: آمادگی سازمان منابع طبیعی را برای همکاری با دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد در چارچوب اهداف و ماموریت‌های این سازمان است.

تلاش سازمان ملل متحد؛ برای کاهش تاثیر تحریم ها بر محیط زیست ایران

ایشانی مدانگولا سرپرست دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد، در این دیدار با تشریح محورهای همکاری دفتر توسعه سازمان ملل متحد با نهادهای دولتی ایران، تشکیل صندوق‌های خرد اعتباری در استان‌ها و مناطق محلی را به عنوان گامی موثر در راستای توسعه همکاری‌ها پیشنهاد داد.

وی با اشاره به پیچیدگی مدیریت منابع طبیعی و متغیرهای متعدد دخیل در آن بر اهمیت استفاده از ظرفیت جوامع محلی در اجرای طرح‌های مرتبط تاکید کرد.

مدانگولا با اشاره به کاهش منابع مالی بین‌المللی برای حفظ منابع طبیعی اعلام کرد که دفتر UNDP تلاش خواهد کرد تا تاثیر تحریم‌ها بر محیط زیست ایران را به حداقل برساند و سهمیه مالی ایران در زمینه تغییرات اقلیمی را دریافت کند.

وی همچنین از رایزنی با صندوق‌های مالی برای ارائه پیشنهادهایی در زمینه آب، خشکسالی، تغییرات اقلیمی، طوفان‌های گرد و غبار و بیابان‌زدایی خبر داد.

در این دیدار، دو طرف بر گسترش همکاری‌ها در زمینه‌هایی چون آبخیزداری و مقابله با طوفان‌های گرد و غبار در قالب پروژه‌های پایلوت و کوچک‌مقیاس تاکید کرد و خواستار تداوم گفتگوها برای بررسی زمینه‌های همکاری بیشتر شدند.