دوشنبه, ۳۰ تیر , ۱۴۰۴ Monday, 21 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 39519 تعداد نوشته های امروز : 341 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

اتمام موفقیت‌آمیز پذیره‌نویسی مرحله اول اوراق صکوک اجاره سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس خیز سیمانی‌ها برای صعود/ چرا صنعت سیمان مورد اقبال بازار قرار گرفت؟ ارزش سهام عدالت ۵۳۲هزار تومانی امروز دوشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۴+ جدول آغاز سومین مرحله تحویل فیزیکی سکه‌های پیش‌فروش از ۳۱ تیرماه امام سجاد(ع) نیکی به پدر و مادر را بازتابی از اطاعت خداوند می‌دانند بیستمین نشست استادان، قاریان و حافظان قرآن برگزار می‌شود امام سجاد (ع)، احیاگر فرهنگ قرآن و عاشورا در عصر اختناق بود ثبت نام گذرنامه زیارتی اربعین امسال در محرم شهر جدایی ۲ بازیکن استقلال با دستور ساپینتو رقابت مهدی قایدی و سردار آزمون برای توپ طلای امارات مشتری جدید مهدی طارمی از لیگ انگلیس رسید عیسی آل کثیر استقلالی شد! واکنش عیسی آل‌کثیر به حضور در استقلال کدام استان‌ها ادارات را تعطیل یا دورکار کردند؟ نقش والدین در خط مقدم جنگ رسانه‌ای زنان در بحران جنگ می‌توانند در افزایش تاب‌آوری جامعه موثر باشند

اختصاص اعتبار پژوهشی پروژه‌ها به دانشجویان فعال در صنعت
  • 30 تیر 1404 ساعت: ۱۲:۳۷
  • شناسه : 101091
    بازدید 6
    1

    مدیر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه شهید بهشتی گفت: بخش قابل‌توجهی از اعتبارات پژوهشی پروژه‌های صنعتی، به‌طور مستقیم به دانشجویان فعال در این طرح‌ها تعلق می‌گیرد.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    محمد صافی مدیر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه شهیدبهشتی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: دانشجویانی که در قالب کارگروه‌های پژوهشی با اعضای هیئت علمی دانشگاه همکاری می‌کنند از منافع مالی و آموزشی این همکاری‌ها بهره‌مند می‌شوند.

    وی بیان کرد: بخش قابل‌توجهی از اعتبارات پژوهشی پروژه‌های صنعتی، به‌طور مستقیم به دانشجویان فعال در این طرح‌ها تعلق می‌گیرد.

    صافی افزود: بر اساس ضوابط تعیین‌شده در سامانه ساطع (سامانه ارزیابی و تخصیص اعتبار پژوهشی)، ۶۰ درصد از بودجه‌های پژوهشی حاصل از درآمد شرکت‌ها که به دانشگاه اختصاص می‌یابد، به‌صورت مستقیم به دانشجویان درگیر در پروژه‌ها پرداخت می‌شود. این پرداخت‌ها در چارچوب قانون و با هدف حمایت از پژوهشگران جوان انجام می‌گیرد.

    وی گفت: علاوه بر آن، اعضای هیئت علمی نیز از طریق گرنت‌های پژوهشی یا قراردادهای مستقیم با صنعت، دانشجویان را به‌عنوان همکار پژوهشی در پروژه‌ها مشارکت می‌دهند. این روند علاوه‌بر کاهش هزینه‌های اجرایی پروژه برای استادان، باعث ارتقای مهارت‌های تخصصی دانشجویان و تربیت نیروی انسانی کارآمد در حوزه‌های صنعتی می‌شود.

    تمرکز بر فعال‌سازی تفاهم‌نامه‌ها، آموزش اعضای هیئت علمی و گسترش فرصت‌های مطالعاتی در صنعت

    وی با اشاره به رشد مستمر تعامل دانشگاه با صنعت در سال‌های اخیر، افزود: سال گذشته دانشگاه شهید بهشتی به‌عنوان یکی از دانشگاه‌های برتر کشور در حوزه ارتباط با صنعت از سوی وزارت علوم معرفی شد و خوشبختانه در همان سال، شاهد رشد ۲۵ درصدی در حجم و تعداد قراردادهای صنعتی بودیم. پیش‌بینی می‌شود این روند در سال جاری نیز با همان نرخ رشد ادامه یابد.

    وی در تشریح اولویت‌ها و برنامه‌های جاری تأکید کرد: برنامه های دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه شامل فعالسازی تفاهم‌نامه‌های قبلی و ارتباط با صنعت، آموزش و تشویق اعضای هیئت علمی برای ورود به پروژه‌های صنعتی، ایجاد ارتباط مؤثر میان استادان باتجربه و جوان در فعالیت‌های صنعتی همچنین تقویت نقش افراد با سابقه صنعتی برای شناسایی پروژه‌ها و معرفی آن‌ها به دانشگاه است.

    او افزود: برخی اعضای هیئت علمی به‌دلیل مشغله‌های آموزشی یا ناآگاهی از ظرفیت‌های صنعتی موجود، امکان شناسایی پروژه‌ها را ندارند. در این راستا ما با استفاده از شبکه فارغ‌التحصیلان موفق در صنعت، ارتباطات عملیاتی ایجاد کرده‌ایم تا مسیر همکاری‌ها هموارتر شود.

    صافی تاکید کرد حضور مستقیم اساتید جوان در واحدهای صنعتی، تجربه میدانی آن‌ها را افزایش و پروژه‌های مشترک پژوهشی و صنعتی را شکل می‌دهد.

    وی گفت: دانشگاه پروژه‌های بزرگ متعددی در حوزه‌های مختلف انرژی، نفت، گاز و پتروشیمی دارد که ۱۵ تا ۲۰ درصد قراردادها را تشکیل می‌دهند و با مشارکت گسترده اساتید و دانشجویان، نقش مهمی در تربیت نیروی متخصص ایفا می‌کنند.

    در بخش دیگری از این گفتگو، صافی در پاسخ به پرسشی درباره کلان‌ترین پروژه صنعتی دانشگاه اظهار کرد: به‌دلیل تنوع گسترده پروژه‌ها در حوزه‌های مختلف، نمی‌توان یک پروژه را به‌عنوان “بزرگ‌ترین” معرفی کرد؛ چراکه پروژه‌های بزرگ ما از نظر حجم، اثرگذاری و ارزش مالی، بسیار به هم نزدیک‌اند و در حوزه‌های گوناگون از جمله انرژی، نفت، گاز و پتروشیمی توزیع شده‌اند.

    وی افزود: حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد قراردادهای ما از نوع پروژه‌های بزرگ هستند که معمولاً چند دانشکده و رشته را درگیر می‌کنند و گاه تا ۳۰ یا ۴۰ نفر از استادان و دانشجویان در آن‌ها مشارکت دارند. این پروژه‌ها نه‌تنها بهره‌وری بالاتری دارند، بلکه نقش مؤثری در تربیت نیروی انسانی متخصص برای صنعت ایفا می‌کنند.

    صافی ضمن ابراز امیدواری از گسترش فعالیت اعضای هیئت علمی در حوزه‌های تخصصی، اظهار کرد: در حال حاضر تنها حدود ۲۰ درصد اعضای هیئت علمی در این حوزه‌ها فعال هستند که کمتر از انتظار است. امیدوارم مشکلات موجود برطرف شود تا پژوهش‌ها به‌صورت هدفمند در راستای نیازهای صنعت و جامعه انجام شود و در نهایت همه مردم از این تلاش‌ها بهره‌مند گردند.

    این مقام مسئول با تأکید بر نیاز به زمان، ظرفیت‌سازی و حمایت مالی هدفمند برای حل چالش‌های موجود خاطرنشان کرد:حرکت در مسیر تحول آغاز شده و خوشبختانه رویکردها مثبت و امیدوارکننده‌اند. با این حال باید تلاش کنیم تا سرعت این تغییرات افزایش یابد و نقش دانشگاه‌ها در پاسخگویی به نیازهای صنعت و جامعه پررنگ‌تر شود.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.