پنجشنبه, ۱۲ تیر , ۱۴۰۴ Thursday, 3 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 33537 تعداد نوشته های امروز : 284 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×
مصمم‌تر از قبل در راه توسعه علم و فناوری تلاش خواهیم کرد
  • 12 تیر 1404 ساعت: ۱۸:۲۷
  • شناسه : 89543
    بازدید 4
    2

    رئیس دانشگاه صنعتی شریف ضمن محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی گفت: پژوهشگران و متخصصین این دانشگاه از هیچ تلاشی برای عبور کشور از بحران‌های پیش آمده دریغ نخواهند کرد.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه‌ها و مراکز آکادمیک در دوران جنگ و پس از جنگ می‌توانند نقش بسزایی را در کمک به مدیریت اجرایی کشور و حل بحران‌های به وجود آمده ایفا کنند. از کمک به بازسازی زیرساخت‌ها و بخش‌های آسیب دیده گرفته تا انجام فعالیت‌های اجتماعی، تشکیل کمپین‌ها، گروه‌های امدادی و…

    در همین راستا دکتر سید عباس موسوی رئیس دانشگاه صنعتی شریف طی صحبت‌هایی به نقش مؤثر دانشگاه‌ها، و برنامه‌ها و راهکارهای نهادهای علمی در شرایط فعلی اشاره کرد.

    رئیس دانشگاه صنعتی شریف در ابتدای سخنان خود با اشاره به وظیفه خطیر دانشگاه‌ها در جهت حفظ و توسعه‌ی علم و فناوری کشور گفت: همانطور که می‌بینید جنگ‌های اخیر نشان داده که سبک و سیاق آن مانند گذشته نیست و تقابل دولت‌ها و ملت‌ها از جنس فناوری است و بی‌شک کشوری پیروز خواهد شد که دست برتر را در این حوزه داشته باشد. استادان دانشگاه نقش خطیری در این حوزه می‌توانند ایفا کنند.

    وی ادامه داد: بر همین اساس ما باید خود را به فناوری‌های پیشرفته مجهز کنیم. منظور از فناوری‌های پیشرفته الزاماً در حوزه‌های نظامی نیست، ما می‌توانیم با توسعه فناوری‌های غیرعامل و بهبود زیرساخت‌ها، میزان آسیب‌پذیری کشور در شرایط بحران را تا حد چشمگیری کاهش دهیم. به عنوان مثال اگر از فناوری‌های توسعه یافته در ساختمان‌سازی استفاده کنیم بی‌شک ساختمان‌ها در دوران جنگ تاب‌آوری و مقاومت بیشتری خواهند داشت و آسیب کمتری می‌بینند. یا اگر شبکه‌های زیرساختی مانند شبکه‌های تأمین آب و انرژی، با فناوری بروز تری ساخته شود بدون تردید مشکلاتی که در زمان بحران‌ها ایجاد می‌شود با سرعت بیشتری ترمیم و قابل استفاده خواهد بود.

    وی در خصوص وظیفه اجتماعی استادان و دانشجویان در چنین شرایطی گفت: همه ما موظف هستیم تا مثل همیشه در کنار مردم و مسئولین باشیم و روحیه مقاومت و امید را در جامعه تقویت کنیم. باید علاوه بر گسترش فعالیت‌های فناورانه و علمی و کمک به ساخت زیرساخت‌ها، به انجام فعالیت‌های مدنی و اجتماعی هم بپردازیم تا بتوانیم با هم و در کنار هم از این دوره سخت با موفقیت عبور کنیم.

    وی افزود: به عنوان مثال چند سالی است که در دانشگاه صنعتی شریف «مرکز پژوهشی پایداری و تاب‌آوری زیرساخت‌ها» ایجاد شده است. این مرکز با هدف گردهم‌آوردن تخصص‌های میان‌رشته‌ای به منظور پژوهش و ترویج دانش در زمینه پایداری و تاب‌آوری زیرساخت‌ها تأسیس شده است. این مرکز سامانه‌هایی را برای سنجش و ارتقای بهینه تاب‌آوری شهری، هوشمندسازی پاسخ به بحران، تبیین ریسک برای شهروندان و سیاست‌گذاران، و احیای بافت فرسوده توسعه داده و در طرح‌های متعددی با نهادهای ذی‌ربط در سطح کشور پیاده کرده است. از جمله این طرح‌ها، طرح راهبردی طراحی و توسعه ابزار مدل‌سازی ریسک شهر تهران است که طی آن مدل ریسک ساختمان‌ها و شریان‌های حیاتی شهر تحت مخاطرات زلزله و سیلاب برای سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در حال توسعه است.

    وی ادامه داد: برای درک اهمیت این پژوهش، توجه فرمائید که تنها دو رویداد زلزله ۱۳۹۶ سر پل‌ذهاب و سیلاب‌های سال ۱۳۹۸ معادل ۵۰۰ هزار میلیارد تومانِ امروز خسارت مستقیم و حداقل ۵ میلیون میلیارد تومان خسارت غیرمستقیم داشته‌اند. بنابراین، سامانه‌هایی که در این مرکز در حال توسعه هستند، ان‌شاءالله از خسارات بسیار بزرگی جلوگیری خواهند کرد.

    استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها در حوزه‌های بین‌المللی

    موسوی با اشاره به ظرفیت دانشگاه‌ها در زمینه تعاملات بین‌المللی گفت: دانشگاه‌ها در این برهه حساس می‌توانند از ظرفیت‌های خود در تعاملات و ارتباطات بین‌المللی استفاده کنند و با برقراری ارتباط با دانشگاه‌های خارجی در جهت توسعه حرکت‌های مدنی و نامه‌های حمایتی و رفع تحریم‌ها گام‌های مؤثری بردارند. در همین راستا ما در دانشگاه صنعتی شریف و از طریق مدیریت امور بین‌الملل در حال رایزنی جهت ترغیب دانشگاه‌های خارجی برای حمایت از ایران و محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی هستیم.

    وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به فعالیت‌های پژوهشگران و مهندسین دانشگاه صنعتی شریف در ایام جنگ اشاره کرد و گفت: تمام تلاشمان را خواهیم کرد تا حتی‌الامکان فعالیت‌های دانشگاه در دوران جنگ و پسا جنگ بی‌وقفه انجام شود و در مدت جنگ دوازده روزه با وجود محدویت‌های موجود، جهت تسهیل ورود دانشجویان و پژوهشگرانی که الزام کاری داشتند و نیاز بود تا در دانشگاه حضور یابند تلاش‌های مستمری انجام شد.

    رئیس دانشگاه صنعتی شریف در پایان صحبت‌های خود ضمن محکوم کردن تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران گفت: دانشگاه صنعتی شریف از تمام ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خود در راستای عبور کشور از شرایط پیش آمده استفاده خواهد کرد و پژوهشگران و نخبگان این دانشگاه مصمم‌تر از قبل در راه توسعه علم و فناوری و ایجاد آسایش و امنیت برای مردم غیور ایران تلاش خواهند کرد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.