سه شنبه, ۲۴ تیر , ۱۴۰۴ Tuesday, 15 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 37474 تعداد نوشته های امروز : 404 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

سهامداران بخوانند | پیش بینی بورس فردا ۲۵ تیر صفر تا صد دریافت دینار عراق ویژه اربعین اعلام شد (۲۴ تیر) دارندگان حساب بانکی بخوانند | هشدار جدید در شبکه بانکی کشور بازار در آستانه ورشکستگی؛ طلا را فقط به این شرط بخرید! زنگ هشدار در بازارها | دلار نزدیک ۱۱۰ هزار تومان، سقوط مسکن قطعی شد فرمان خودزنی بر سلطنت دلار| آخر خط دلار، آغاز عصر طلا و رمز ارز؟ افزایش ۸۵ درصدی صادرات به آفریقا ماهانه تنها ۳۱ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی افزوده شد؛ نزول ارزش دلاری سرمایه گذاری در برق سرپرست دانشگاه زنجان‌منصوب شد نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ باوجود تعطیلی احتمالی برخی استان‌ها برگزار می شود توسعه بندرخمیر در گرو تقویت همدلی و افزایش سرمایه اجتماعی است ۵ نقطه فاقد آنتن دهی در جامعه عشایری استان سمنان شناسایی شد موکب تخصصی کودک در یزد عدالت آموزشی مناطق عشایری درخطر؛تلاش برای بازگرداندن سهمیه کنکور عشایر اینفوگرافیک| رقابت بیش از ۶۴ هزار داوطلب کنکور سراسری در خراسان رضوی مازندران دیار عاشقان اهل بیت و مهد قرآنی

جزئیات روند تولید صنعتی در شرکت‌های بورسی منتشر شد
  • 24 تیر 1404 ساعت: ۱۸:۳۱
  • شناسه : 97187
    بازدید 5
    0

    گزارش پژوهشکده پولی و بانکی از روند تولید صنعتی در شرکت‌های بورسی منتشر شد.

    ارسال توسط :
    پ
    پ
    – اخبار اقتصادی –

    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گزارش خردادماه پژوهشکده پولی و بانکی(وابسته به بانک مرکزی)، تازه‌ترین گزارش تولید صنعتی را بر مبنای اطلاعات ماهانه شرکت‌های بورسی منتشر کرد.

    طبق این گزارش، هرچند شاخص تولید صنعتی در خرداد 1404 نسبت به ماه مشابه سال گذشته کاهش 9.4 درصدی را تجربه کرده، اما در دل این کاهش، فرصت‌های قابل توجهی برای رشد بازار سرمایه نهفته شده است.

    تداوم روند صعودی سودآوری صنایع بورسی

    مطابق داده‌های تحلیلی این گزارش، با وجود افت مقطعی تولید، روند سودآوری شرکت‌های بورسی در سال 1403 نسبت به 1402 تقویت شده است. از میان بیش از 400 شرکت بورسی مورد بررسی، تنها 30 شرکت در سال 1403 زیان‌ده بوده‌اند. بیش‌ترین رشد سود اسمی در صنایع غذایی (17.4 درصد) و پس از آن محصولات شیمیایی و فلزات اساسی به ثبت رسیده است. نکته مهم این‌که صنعت خودروسازی با وجود کاهش تولید، هنوز در وضعیت زیان عملیاتی قرار دارد، اما حرکت سایر صنایع به سمت سودسازی ادامه دارد.

     

    کاهش موجودی انبار؛ نشانه‌ای از فروش بالا و تقاضای پایدار

    از دیگر نکات مثبت گزارش، کاهش موجودی انبار در صنایعی نظیر غذایی، شیمیایی و لاستیک و پلاستیک است. این موضوع نشان‌دهنده فروش بالاتر از سطح تولید و تقاضای پایدار در بازار داخلی بوده و می‌تواند سیگنال مثبتی برای آینده‌ سهم‌های این گروه‌ها تلقی شود.

     

    صادرات در مدار رشد دوباره

    بررسی صادرات شرکت‌های بورسی نیز حکایت از بازگشت روند صعودی دارد. در 3 ماه منتهی به خرداد 1404، صادرات واقعی شرکت‌های فلزات اساسی، کانی‌های غیرفلزی و حتی صنایع غذایی رشد قابل قبولی داشته‌اند. بر این اساس، شرکت‌های صادرات‌محور که در پاییز و زمستان 1403 تحت فشار کاهش تقاضای خارجی بودند، در مسیر بازیابی قرار گرفته‌اند.

     

    صنایع دارویی، لاستیک و فلزات سبک در کانون توجه

    در بخش تحلیل رشد تولید، اگرچه شاخص تولید صنعت خودرو بیشترین افت (26.8 درصد) را تجربه کرده، اما صنایع دارویی، لاستیک و پلاستیک و محصولات فلزی عملکردی مثبت داشته‌اند. رشد 6.2 درصدی تولید محصولات فلزی و بهبود 4 درصدی در گروه لاستیک و پلاستیک می‌تواند در کنار حاشیه سود بالا، سهام این گروه‌ها را به گزینه‌های جذاب برای سرمایه‌گذاران تبدیل کند.

     

    شرکت‌های کوچک دوباره در مسیر رشد

    یکی از تحولات کلیدی خردادماه، رشد مجدد شرکت‌های کوچک نسبت به شرکت‌های بزرگ بوده است. در حالی‌که در ماه‌های گذشته شرکت‌های بزرگ بار رشد صنعتی را به دوش می‌کشیدند، عملکرد خرداد امسال نشان داد که شرکت‌های کوچک نیز در حال بازیابی توان تولید خود هستند. این موضوع می‌تواند موجب افزایش تحرک در بازار سهام شرکت‌های کوچک‌تر شود.

     

    نشانه‌های کنترل تورم صنعتی و ثبات قیمت‌ها

    اگرچه نرخ رشد شاخص قیمت تولیدکننده در برخی گروه‌ها مانند محصولات کاغذی و تجهیزات صنعتی همچنان بالاست، اما در خردادماه 1404 تورم صنعتی در مسیر کاهش قرار گرفته است. این کاهش می‌تواند به ثبات هزینه تولید و افزایش حاشیه سود عملیاتی شرکت‌ها در ماه‌های آتی منجر شود.

     

    نشانه‌های مثبت برای بازار سرمایه

    در مجموع، هرچند برخی صنایع در خردادماه با چالش‌های موقتی مانند محدودیت برق و جنگ منطقه‌ای مواجه بودند، اما اغلب شاخص‌های تحلیلی گزارش نشان از بازگشت تدریجی صنایع به مدار سودآوری، افزایش فروش و تقویت صادرات دارد. با توجه به ترکیب رشد در صنایع صادرات‌محور، کاهش موجودی انبار و افزایش سود اسمی، می‌توان انتظار داشت بازار سرمایه در نیمه دوم سال 1404 با پویایی بیشتری همراه شود.

    سهم‌برهای بورسی از این روند نیز عمدتا در گروه‌های غذایی، دارویی، فلزی و شیمیایی قرار دارند؛ صنایعی که هم از نظر بنیادی و هم از منظر چشم‌انداز سودآوری، گزینه‌های جذابی برای سرمایه‌گذاری خواهند بود.

    انتهای پیام/

     

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.