به گزارش خبرنگار مهر، امروز، سوم ماه صفر است. این روز، در تاریخ شیعه دو مناسبت را به خود اختصاص داده است که حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی به تبیین آن میپردازد.
در ادامه وقایع این روز با بیان حجت الاسلام والمسلمین رفیعی تقدیم مخاطبان میشود:
دو مناسبت در سوم صفر وجود دارد. نخست، طبق برخی از نقلها، سالروز میلاد امام محمدباقر (علیهالسلام) است. امامی که یادگار کربلا بود و در این ایام به همراه کاروان اسرای اهلبیت (علیهمالسلام)، وارد شهر شام شد. امام باقر (علیهالسلام) در دوران کودکی خود، شاهد وقایع سخت کربلا بود و از جمله کودکانی است که خاطرات تلخ آن حادثه را به همراه پدر بزرگوارشان، امام زینالعابدین (علیهالسلام)، تجربه کردند.
مناسبت دوم سوم صفر، شهادت زید بن علی بن الحسین (علیهالسلام) است. زید، فرزند امام سجاد (علیهالسلام) و برادر امام باقر (علیهالسلام) در سال ۱۲۱ هجری، تقریباً ۶۰ سال پس از واقعه کربلا، علیه حکومت بنیامیه قیام و در چنین روزی، مظلومانه به شهادت رسید.
در ادامه این ظلم، حتی بدن ایشان را از قبر بیرون آوردند و جسارت و اهانت کردند. ائمه معصومین (علیهمالسلام) نسبت به زید محبت و ارادت داشتند و او را به نیکی یاد میکردند، و شهادت او برای ایشان سنگین بود. زید عموی امام صادق (علیهالسلام) نیز بود و امام صادق (علیهالسلام) و دیگر اهلبیت (علیهمالسلام) از شهادت او متأثر شدند.
جناب زید، یکی از شخصیتهایی بود که شجاعانه در برابر حکومت ظلم ایستاد و قیام کرد. پس از حادثه کربلا، قیامهای متعددی صورت گرفت که یکی از مهمترین آنها، قیام زید بن علی (علیهالسلام) بود؛ تا جایی که امروز نیز گروهی از پیروان به نام زیدیه، ایشان را امام میدانند، هرچند خود زید ادعایی در این زمینه نداشت.
زید فرزندی شهید به نام یحیی بن زید بن علی بن الحسین نیز داشت که او هم مسیر پدر را ادامه داد و در همین راه به شهادت رسید. یاد و خاطره این شهید بزرگوار را نیز گرامی میداریم.
ثبت دیدگاه