یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴ Sunday, 27 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41377 تعداد نوشته های امروز : 58 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

قیمت دینار در فردوسی ارزانتر از برابری چرا دلار اصلاح کرد/ حباب طلا همچنان منفی است ماجرای نخستین خطبه‌ای که آیت‌الله طالقانی خواند؛ترس دشمن از آگاهی مردم زمان برگزاری دادگاه متهم قتل الهه حسین‌نژاد اعلام شد هشدار هلال احمر به ساکنان شرق کشور؛ وزش بادهای شدید تا سه‌شنبه ادامه دارد مشمولان بدون معافیت تحصیلی مجاز به سفر اربعین نیستند استاندار تهران: تعطیلی‌ها ممکن است تمدید شود هزینه رهن کامل در پونک چقدر شد؟/ خانه ۶۰ متری، یک میلیارد تومان رهن شروط ضمن عقد و ضرورت آگاهی زوجین از تکالیف قانونی در زندگی مشترک ضرورت تصمیم سازی برای اصناف با ارتباط گیری دولت ها با نخبگان و خبرگان رسته های شغلی ظرفیت‌های خاموش صنعت باید به کمک مردم بیاید سوگواره تعزیه ساوه تجلی ارادت عمیق مردم به اهل‌بیت(ع) است ولایتی: امنیت ملی خط قرمز ماست کلینیک تخصصی قلب در بیمارستان معتمدی گرمسار راه اندازی می‌شود مختصات حمله بعدی ایران به اسرائیل/ هشدار تند سپاه صادر شد استاندار لرستان: مدیران سهم ۲۰ همتی پروژه‌های عمرانی لرستان را بگیرند

امیدواریم روزی ایران در جهان، به عنوان مهد میانجی‌گری شناخته شود
  • 10 خرداد 1404 ساعت: ۱۲:۱۰
  • شناسه : 76107
    بازدید 17
    2

    مراسم اختتامیه ششمین همایش بین‌المللی صلح و حل منازعه در بیست‌وچهار پنل تخصصی و با ارائه ۱۲۰ مقاله به زبان‌های فارسی، انگلیسی و عربی و با حضور اساتیدی از ۱۴ کشور برگزار شد.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم اختتامیه ششمین همایش بین‌المللی صلح و حل منازعه در دانشکده مطالعات جهان برگزار شد. در برنامه این همایش که به دلیل استقبال بالای پژوهش‌گران صلح‌دوست، سه روز به طول انجامید، بیست‌وچهار پنل تخصصی (۱۲۰ مقاله) به زبان‌های فارسی، انگلیسی و عربی گنجانیده شده بود و اساتیدی از دانشگاه‌های ایران و چهارده کشور دیگر نیز در آن حضور یافتند.

    سخنران اول این مراسم، پروفسور مارک گوپِن، استاد مطالعات صلحِ دانشگاه جرج میسون از واشنگتن بود که مطالب خود را به صورت آنلاین ارائه کرد. تمرکز مطالعاتی وی بر مذاهب جهانی، دیپلماسی و حل تعارض بوده و در حدود چهل سال در زمینه میانجی‌گری و حل تعارض در نقاط بحرانی جهانی فعالیت داشته‌اند.

    پرفسور گوپن تجربه عملی گسترده‌ای در زمینه کار با جوامع درگیر بحران‌های داخلی در سراسر جهان داشته و مؤسس مرکزی هستند که بر ارزش‌ها، اخلاق و حل تعارض در سطح جهانی تمرکز دارد.

    در دیدگاه وی، به جای تمرکزِ صرف بر حل مشکل، باید بر شفابخشیِ روانیِ اجتماع و بازسازی روابط متمرکز بود. همچنین، عنوان کردند که استفاده از علوم اعصاب (نوروساینس) برای درک بهتر ساختار مغز و چگونگی تحول آن به توانمندسازی انسان‌ها برای ساخت آینده‌ای بهتر خواهد انجامید.پرفسور گوپن بر اهمیت خودآگاهی، اخلاق و شفقت تأکید کرد و ادغام علم و حکمت دینی را برای تصمیم‌گیری اخلاقی و پیش‌برد صلح ضروری شمرد.

    دیگر سخنران این مراسم، حجت الاسلام سعیدرضا عاملی، رئیس دانشکده مطالعات جهان بود. وی از زحمات دکتر علیخانی مؤسس و دبیر علمی همایش، تمامی اساتید و دانشجویان دست‌اندرکار در برگزاری همایش، دکتر محلاتی و مرکز پژوهشی مجد تقدیر و تشکر کرد.

    سپس با اشاره به «قانون سرایت» یا «ظروف مرتبطه» در مکانیک سیالات و بیان این نکته که تمرکز مطالعات صلح و حل منازعه تا کنون بیشتر بر روی منازعه و خشونتِ حاصل از جنگ بوده است، پیشنهاد داد تا در دوره‌های بعدی این همایش، مطالعات عمیق‌تری در زمینه‌های سلامت، محیط زیست، امنیت غذایی، گرمایش کرۀ زمین و … که همگی منجر به نوعی از «عدم تعادل» و در نهایت، منازعه می‌شوند انجام گیرد.

    از دیدگاه وی، هنجارهایِ مباحثِ صلح و حل منازعه از موضوع «جنگ» می‌تواند به مواردی از این‌دست تعمیم داده شد تا تعادل برقرار و منازعات مرتبط با سلامت، آلاینده‌ها و منابع غذایی نیز حل شود.

    وی در نهایت تأکید کرد که از طریق آموزش، خودکاوی و همکاری می‌توان به ساختارهای جدید اجتماعی و صلح‌آمیز دست یافت. در ادامه عباس شیری، استاد و رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، سخنرانی خود را با موضوع «کاربست عدالت ترمیمی در حل‌وفصل جنگ‌های داخلی» ارائه کرد.

    وی با شرح عدالت کانتی و بنتامی، به نظریه عدالت ترمیمی (یا جبرانی) پرداخت و آن را چنین تعریف کرد: «این مفهوم به وسیله نویسندگان آمریکایی یا کانادایی برای نفی عدالت کیفری مطرح شد؛ چرا که برخلاف کانت و هگل، آنان بر این باور بودند که با مجازات عدالت برقرار نخواهد شد.» سپس، هدف از عدالت ترمیمی را «جبران خسارت آسیب‌دیدگان» و «جلوگیری از استمرار جرم و جنایت» خواندند.

    شیری با طرح مثال‌هایی چون رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی و تشکیل کمیته حقیقت‌یاب، بر این نکته تأکید کرد که در نگاه عدالت ترمیمی، هرچقدر هم جنایت عظیم باشد، امکان و قابلیت توافق در آن وجود دارد؛ چرا که از ادامه جنایت و استمرار آن جلوگیری خواهد کرد. در این نظریه، نگاه آینده‌گرا حاکم است و طرفداران آن بر این باورند که پذیرش صلح و فرهنگ صلح «گذشتن از گذشته» و حرکت رو به آینده است.

    در ادامه، محمدجعفر امیرمحلاتی و محمدهادی طلعتی از کتاب «عدالت به مثابه دوستی» رونمایی کردند. در این بخش از مراسم، محلاتی با اشاره به این نکته که «فرهنگ شیعی فرهنگ شفاعت است»، اظهار امیدواری کرد تا روزی کشور ایران، در جهان، به عنوان مهد میانجی‌گری شناخته شود.

    وی همچنین تأکید کرد که برای دستیابی به این مهم، کارهای تئوریک لازم بوده و همایش صلح و حل منازعه، زمینه‌های تئوریک آن را فراهم خواهد آورد.در ادامه به دوستی و جامعه مبتنی بر دوستی پرداخته و «ماهیت و هویت انسان» را بر اساس اُنس خواند.به این ترتیب، در دیدگاه وی، در جامعه‌ای که در آن دوستی باشد، به عدالت نیازی نخواهد بود.

    در پایان نیز علی‌اکبر علیخانی با اشاره به نکاتی در باب عدالت اشاره کرد و گفت: «اگر عدالت باشد، صلح و دوستی نیز خواهد بود.»

    وی ضمناً مهم‌ترین جوهره عدالت را «عدالت با دوستان و همچنین مخالفان و دشمنان» دانست و به سخنان امام علی (ع) در این باب اشاره کرد. در ادامه، از کادر اجرایی همایش تقدیر و تشکر ویژه به عمل آورده و لوح‌های تقدیری را به رسم یادبود به ایشان هدیه کردند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.