سه شنبه, ۱۰ تیر , ۱۴۰۴ Tuesday, 1 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 32749 تعداد نوشته های امروز : 268 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

آخرین پرواز بازگشت حجاج بامداد فردا انجام می‌شود بازگشت وجوه پروازهای ابطالی در حال انجام است هشدار گرد و خاک، رگبار و رعد و برق تا ۶ روز آینده دستاوردهای چشمگیرتولیدی با تمرکز بر کیفیت در فولاد سنگان دبی از اولین پرواز آزمایشی موفق سرویس تاکسی هوایی خود خبر داد؛ عرضه در سال ۲۰۲۶ تمدید لغو پروازها در شمال، جنوب و غرب کشور تا ساعت ۱۴ چهارشنبه واردات بار از دبی؛ چطور هزینه‌های حمل را کاهش دهیم؟ نرخ تورم صنعت و معدن اعلام شد پیش‌بینی کاهش قیمت برنج با ورود محصول امسال و واردات آخرین جزئیات از پرداخت بیمه خودروهای آسیب‌دیده در جنگ آخرین وضعیت قیمت خودروهای داخلی در بازار مجلس حکم واریز یارانه معیشتی کالابرگ را صادر کرد ۵۲۰ هزار تومان به‌ازای هر نفر | کمک معیشت تیرماه بازنشستگان واریز شد دهک‌های مشمول بخوانند؛ خرید در چند مرحله با یارانه کالابرگ آزاد شد مرور دستاوردهای طهرانچی در دانشگاه آزاد؛ راه دانشمند شهید ادامه دارد فرصت جدید انتخاب رشته در پنجاه‌ودومین آزمون دستیاری پزشکی آغاز شد

عزت واقعی در بندگی خدا، ترک گناه و حفظ کرامت انسانی است؛ درس عزت کربلا
  • 10 تیر 1404 ساعت: ۱۳:۰۸
  • شناسه : 87729
    بازدید 1
    0

    حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی​​​​​​​ گفت: امام حسین (ع) با قیام خود در کربلا، درس عزت و مقاومت در برابر ظلم را به جهان آموخت.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی استاد حوزه علمیه در مراسمی که به مناسبت شهادت سید و سالار شهدا امام حسین (ع) در هیئت بیت الرضا علیه السلام با اشاره به اهمیت و پیام‌های نهفته در حادثه عاشورا و درس‌های آن برای جامعه، به‌ویژه جوانان و مردم عنوان کرد: نمونه‌هایی از کتاب‌ها و پژوهش‌های مختلف در زمینه عاشورا و امام حسین (ع) نوشته شده است. کتاب‌هایی از سوی مسیحیان، اهل سنت، شیعیان و هندوها درباره امام حسین نوشته اند.

    وی افزود: یکی از این کتاب‌ها، اثر آنتوان بارا با عنوان «حسین در اندیشه مسیحیان»، است که اجازه ترجمه و چاپ آن به صورت رایگان داده شده است و در چند زبان موجود است. همچنین، کتاب‌های دیگری مانند «مقتل خوارزمی» که مربوط به قرن پنجم است و درباره شهادت امام حسین است. ادریس مغربی با مطالعه و شناخت امام حسین، تغییراتی در اعتقادات و مذهبش ایجاد می‌شود و این نشان‌دهنده تأثیر عمیق مکتب امام حسین بر افراد است. پیام‌های عاشورا فراتر از مصیبت است و باید به عنوان فرصت‌هایی برای بیان درس‌ها و ارزش‌های انسانی و اخلاقی مورد استفاده قرار گیرد.

    رفیعی با بیان اینکه عزت واقعی در بندگی خدا، ترک گناه و حفظ کرامت انسانی است گفت: در روایات، اهمیت حفظ عزت و جلوگیری از ذلت بیان می‌شود مبنی بر اینکه گناه، هرچند کوچک، می‌تواند انسان را ذلیل کند. راه‌های کسب عزت، مانند بندگی خدا، ترک گناه و کنترل زبان، مورد است برخی رفتارهای ناپسند در خانواده و جامعه مانند بدزبانی و تحقیر دیگران، و باعث ذلت فرد می‌شود در حالی که خوش‌زبانی و اخلاق نیکو، راهی برای عزت و احترام است.

    این استاد حوزه علمیه با اشاره به اهمیت کنترل زبان و رفتارهای اخلاقی اظهار داشت: زبانی خوش و رفتار نیکو می‌تواند فرد را در جامعه عزیز و محترم کند. امام خمینی را چه کسی عزیز کرد عزت دست خداست. دور اه کسب عزت بندگی و دیگر خروج از ذلت است. پیام‌های عاشورا باید در قالب درس‌های اخلاقی و انسانی تبیین شوند تا جامعه از آن بهره‌مند گردد.

    وی راه دیگر کسب عزت را کنترل زبان بیان و عنوان کرد: بسیاری از افراد به خاطر بدزبانی خار و ترد می‌شوند. زبان نقش مهمی در ساختن یا تخریب شخصیت انسان دارد. اکثر گناهان انسان از طریق زبان سر می‌زند، از جمله غیبت، سخن‌چینی، بدزبانی و بدگمانی. در روایات، تأکید می‌شود که کنترل زبان و گفتار نیکو، راهی برای عزت و احترام در جامعه است و قرآن کریم نیز بر پاکیزگی و استواری در گفتار تأکید دارد، به‌طوری که خداوند بیش از ۱۲ ویژگی در قرآن برای سخن گفتن صحیح و محکم آورده است. بیشتر انسان‌ها به خاطر زبان جهنمی می‌شوند.

    رفیعی به نمونه‌هایی از سیره پیامبر اسلام و اهل بیت (ع) اشاره کرد و گفت: از جمله رفتار پیامبر در مواجهه با ناسزاگویی و فحاشی دیگران عفو و گذشت و رفتار صحیح بوده است. عفو و گذشت، کلید عزت و محبوبیت است. عفو و گذشت، انسان را نزد خدا و مردم عزیز می‌کند، چنان‌که پیامبر با عفو کردن دشمنان، موفق به اصلاح و هدایت آنان شده است. مقابله به مثل خوب نیست و هرگز بدی و خوبی یکی نیست.

    این استاد حوزه علمیه در بخش دیگر به موضوع عزت و ذلت در اسلام پرداخت و تصریح کرد. عزت واقعی در بندگی خدا، ترک گناه و حفظ کرامت انسانی است. راه‌های کسب عزت، مانند کنترل زبان، ترک گناه، و اخلاق نیکو، است. نمونه‌هایی از رفتارهای ناپسند در خانواده و جامعه، مانند بدزبانی و تحقیر دیگران، ذکر شده و اخلاق نیکو و گفتار پسندیده، راهی برای احترام و عزت است. یکی از راه‌های کسب عزت عدم درخواست از دیگران است.

    وی با تاکید بر اینکه دوری از تن‌پروری، و کسب عزت از طریق خدمت به مردم حاصل می‌شود اظهار داشت: هیچ چیزی مانند عفو و گذشت، انسان را نزد خدا عزیز نمی‌کند و سیره پیامبر و اهل بیت (ع) سراسر عفو و گذشت بود. کسانی که اهل عفو و گذشت هستند زودتر به بهشت می رسند. پیامبر وقتی مکه را فتح کردند با وجود همه ظلم‌هایی که کفار در حق ایشان کرده بودند بخشید.

    رفیعی ادامه داد: از دیگر عوامل عزت شامل انصاف، قناعت، کنترل خشم، و اخلاق نیکو است. امیرالمؤمنین در نهج‌البلاغه می‌فرماید: «عزت در جهاد است»، و این جهاد، جهاد در راه اسلام و دفاع از حق است. همچنین در اسلام به اهمیت جهاد در مسیر عزت تأکید شده رو روایت است که امام حسین (ع) با قیام خود در کربلا، درس عزت و مقاومت در برابر ظلم را به جهان آموخت. جهاد واقعی، نه شروع جنگ، بلکه دفاع و پایداری در راه حق است؛ همان‌طور که امام حسین در روز عاشورا، با ایستادگی و فداکاری، عزت اسلام را حفظ کرد. هر فرد باید از هر چیزی که سبب ذلت او می‌شود، پرهیز کند؛ مانند دروغ، غیبت، رابطه‌های حرام، و شراب، و در مقابل، بر تقوا، خوش‌زبانی، سکوت.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.