پنجشنبه, ۱۲ تیر , ۱۴۰۴ Thursday, 3 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 33541 تعداد نوشته های امروز : 284 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×
آیت الله سیدمحمدباقر حجتی استاد و خادم قرآنی درگذشت
  • 12 تیر 1404 ساعت: ۲۱:۲۶
  • شناسه : 89583
    بازدید 5
    2

    آیت الله سید محمدباقر حجتی، خادم قرآنی، استاد پیشکسوت دانشگاه و پژوهشگر علوم قرآنی به ملکوت اعلی پیوست.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سید محمدباقر حجتی، خادم قرآنی، استاد پیشکسوت دانشگاه و پژوهشگر علوم قرآنی به ملکوت اعلی پیوست.مراسم تشییع پیکر این استاد، شنبه ۱۴ تیر مصادف با تاسوعای حسینی در تهران برگزار خواهد شد.

    آیت الله سیدمحمد باقر حجتی در سال ۱۳۱۵ در شهر بابل دیده به جهان گشود. جد وی مرحوم آیت‌الله سیدمحمدباقر حجتی از مراجع تقلید در مازندران و پدر وی مرحوم حجت الاسلام و المسلمین سید محمد حجتی از علما و ائمه جماعت خوشنام بابل بود.

    حجتی پس از پشت سر نهادن مکتب خانه برای آشنایی به خواندن و نوشتن و فرا گرفتن قرآن کریم تحصیلات ابتدایی را تا کلاس چهارم در شهر محل تولد طی کرد. سپس برای تحصیل علوم دینی وارد مدرسة صدر بابل شد. در این دوره در خدمت بزرگانی چون مرحوم پدرش و نیز شیخ علی موحد، سید محمد محقق بهشتی، سیدحبیب الله غروی، شیخ نجف فاضل استرآبادی، شیخ محمد سالکی، شیخ محمدعلی طبرستانی، علیجان طبری و محمد عارفی رحمة الله علیهم، مقداری از کتاب نصاب الصبیان جامع المقدمات، البهجة المرضیة، الفوائد الضیائیه فی شرح الکافیه حاشیة تهذیب المنطق، تحریر القواعد المنطقیه، شرح مفتاح العلوم و معالم الدین را به همراه فن قرائت و تجوید آموخت.

    استاد حجتی در اثنای تحصیل و تدریس در مدرسه مروی تهران پس از احراز نمره قبولی در امتحان ورودی دانشکده الهیات و معارف اسلامی که در آن زمان به دانشکده معقول و منقول معروف بود، از سال ۱۳۳۴ به تحصیلات دانشگاهی گام نهاد. او که با رتبه ممتاز موفق به اخذ مدرک لیسانس از دانشکده معقول و منقول شده بود، بلافاصله در امتحان ورودی دکتری رشته معقول در رشته حکمت و فلسفه اسلامی پذیرفته شد و در سال ۱۳۴۰ این دوره را نیز با کسب مقام نخست پشت سر گذارد.

    در همین سال‌ها بود که به پیشنهاد و سفارش یکی از اساتید دانشکده الهیات به کار تدوین فهرست نسخه‌های خطی کتابخانه این دانشکده اهتمام نمود و با تحمل مشقات فراوان بالاخره آن را به پایان برد. سپس به تدوین رساله دکتری خود با عنوان اسلام و تعلیم و تربیت مشغول شد و در سال ۱۳۴۶ با درجه بسیار خوب از آن دفاع کرد.

    این خادم قرآنی همچنین به تألیف و ترجمه کتب و مقالات متعدد اسلامی اقدام کرد که بیش از ۵۰ اثر منتشر شده است. همچنین حدود ۱۲۰ مقاله به زبان‌های فارسی، عربی، انگلیسی و ترکی از وی در نشریات گوناگون داخلی و خارجی به چاپ رسیده است.

    عمده تألیفات و مقالات سید محمدباقر حجتی، درباره علوم قرآنی است و آثاری هم در باب علوم تربیتی و روان‌شناسی دارد. کتاب پژوهشی در تاریخ قرآن کریم مشهورترین اثر او در علوم قرآن است. تفسیر کاشف، اسباب النزول، تاریخ قرائات قرآن کریم، میثاق در قرآن، آداب تعلیم و تعلم در اسلام ترجمه کتاب منیة المرید فی آداب المفید و المستفید تألیف شهید ثانی از جمله آثار اوست.

    خبرگزاری مهر درگذشت این عالم وارسته و پژوهشگر برجسته قرآنی را صمیمانه تسلیت عرض می‌کند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.