پنجشنبه, ۱۹ تیر , ۱۴۰۴ Thursday, 10 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 35495 تعداد نوشته های امروز : 27 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

سیگنال وضعیت بلوکه به بازار طلا بررسی وضعیت بازار اجاره در منطقه ۷ تهران؛ چه خانه‌هایی با ۴۰۰ میلیون رهن می‌توان اجاره کرد؟ قرار گرفتن ایران در جمع ۱۰ کشور دارنده فناوری سمعک دیجیتال نرخ ترک تحصیل دانش‌آموزان چقدر است؟ خودرویی که 40 میلیون تومان ارزان شد حساب تمام دهک‌های درآمدی ۱ تا ۷ شارژ شد + راهنمای استعلام موجودی رشد ۱۰درصدی ارزش کل صادرات جهانی گوشت گاو | صنعت دامداری جهان را چه خطراتی تهدید می کند؟ واکنش شدید بیگدلی به درخواست از اسرائیل برای ترور رئیس جمهور طرح دوفوریتی مجلس برای دریافت غرامت از آمریکا و اسرائیل نتانیاهو: آمریکا و اسرائیل می‌توانند دوباره حمله کنند/ نگران ذخایر اورانیوم ایران هستم تحریم‌های جدید آمریکا بر ضد ایران چراغ سبز چین به فروش جنگنده‌های پیشرفته به ایران چرا روسیه روی جنگنده‌های خود لاستیک می‌گذارد!؟ نشست مهم مدنی‌زاده با وزرای اقتصاد دولت‌های قبل/ ماجرا چیست؟ در نشست مدنی‌زاده با وزرای پیشین اقتصاد چه گذشت؟ چه کسانی از مصاحبه رئیس جمهور خشمگین شدند؟+ اینفوگرافیک

عاشورا در دل کوهستان؛ روایت ارادت مردم کردستان به امام حسین (ع)
  • 15 تیر 1404 ساعت: ۱۱:۴۸
  • شناسه : 90936
    بازدید 13
    2

    سنندج- عاشورا در کردستان با اشک و عشق مردم، جان می‌گیرد و در کوچه‌ها و خانه‌ها پژواک می‌شود، از محافل قرآنی تا نذری‌ها، کردستان در این روز رنگ و بویی از حماسه و ایمان به خود می‌گیرد.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: عاشورا، روزی است که فراتر از تاریخ، به نمادی از آزادگی، مقاومت و ایثار تبدیل شده است؛ روزی که امام حسین (ع) و یاران وفادارش در کربلا ایستادگی کردند تا دین، عدالت و انسانیت زنده بماند، در استان کردستان، این روز تنها یک مناسبت مذهبی نیست بلکه فرصتی است برای تجدید پیمان با ارزش‌های انسانی و الهی.

    مردم کردستان، چه اهل تسنن و چه شیعیان، به امام حسین (ع) ارادت خاصی دارند و در عزاداری‌ها و مراسم این روز حضور پررنگی پیدا می‌کنند.

    در شهرهایی مانند سنندج، قروه، بیجار، کامیاران و دهگلان، مراسم‌های عاشورایی با شکوه و در عین حال با صفا و صمیمیتی خاص برگزار می‌شود، در این روزها، محفل‌های روضه‌خوانی، جلسات قرآن‌خوانی، و پخت نذری در کوچه و بازار به چشم می‌خورد.

    عاشورا نمادی از وحدت و همدلی کردستانی‌ها

    در بسیاری از روستاهای کردستان، مراسم‌های عاشورا در مساجد یا حسینیه‌ها با حضور گسترده اهالی برگزار می‌شود و در برخی از مناطق اهل سنت نیز مراسم‌هایی با محوریت محبت به اهل بیت (ع) و ذکر مصائب کربلا انجام می‌گیرد که نشان‌دهنده وحدت و همدلی مردم این خطه است.

    نذری دادن یکی از رسوم دیرینه این روز در کردستان است، غذاهایی چون آش، عدس‌پلو، شله‌زرد و حلیم در منازل پخته شده و در میان همسایگان و رهگذران توزیع می‌شود. همچنین برپایی ایستگاه‌های صلواتی در مسیرهای اصلی شهرها و روستاها، جایی که چای و شیرکاکائو و خرما در میان مردم پخش می‌شود، از جلوه‌های زیبای این روز است.

    برپایی محافل قرآنی با حضور جوانان

    از دیگر برنامه‌های رایج می‌توان به محفل‌های قرآنی و مراسم دعا اشاره کرد که در آن جوانان و نوجوانان هم مشارکت فعال دارند و این فرهنگ عاشورایی نسل به نسل منتقل می‌شود.

    در سال‌های اخیر، گروه‌های مردمی و هیئت‌های مذهبی با برنامه‌ریزی دقیق‌تر به برگزاری منظم‌تر مراسم‌ها پرداخته‌اند و تلاش می‌کنند پیام عاشورا را نه فقط در قالب سوگواری، بلکه در قالب خدمات اجتماعی همچون کمک به نیازمندان، اهدای خون و برپایی بازارچه‌های خیریه ترویج دهند.

    امام حسین الگویی برای زندگی

    رحیمی معلم سنندجی در خصوص ارادت مردمان این دیار به امام حسین (ع) می‌گوید: برای من امام حسین (ع) فقط یک شخصیت مذهبی نیست؛ یک الگو برای زندگی است.

    وی افزود: هر سال در عاشورا نذری می‌پزم و در کنار خانواده‌ام در مراسم‌های روضه‌خوانی شرکت می‌کنم.

    وی تصریح کرد: ایستگاه صلواتی هم داریم که با دوستانم برپا کردیم و چای و خرما بین مردم پخش می‌کنیم.

    پخت نذری در روستاها

    دختر جوان دیگری که در مراسم عاشورا شرکت کرده است نیز در این مورد می‌گوید: همه ما باید پیام عاشورا را در زندگی‌هایمان اجرا کنیم و من و دوستانم هر سال در ایام محرم، جلسه‌های قرآن‌خوانی برگزار می‌کنیم و شب عاشورا در روستای مادربزرگم آش نذری می‌پزیم و بین اهالی روستا پخش می‌کنیم.

    کمال عباسی، بازاری ۳۵ ساله از بیجار نیز در این راستا اعلام کرد: برنامه اصلی‌ما برای عاشورا امسال، کمک به تهیه بسته‌های معیشتی برای خانواده‌های کم‌بضاعت است.

    وی اذعان کرد: عاشورا فقط اشک و ماتم نیست، عمل به عدالت و کمک به نیازمندان محسوب می‌شود.

    وی تصریح کرد: از بچگی با صدای روضه‌های محرم بزرگ شدم و هنوزم که هنوز هم شب‌های عاشورا خانه ما محفل روضه‌خوانی است.

    فعالیت ۱۲ هیئت اهل سنت در کردستان

    معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ۸۵۰ هیئت مذهبی در ایام محرم فعالیت دارند، اظهار کرد: ۱۲ هیئت از این هیئات ویژه اهل تسنن است.

    حجت‌الاسلام جلیل مختاری نیا عنوان کرد: این هیئات با برگزاری محافل قرآنی، پخت و توزیع نذری، کمک به نیازمندان در ایام محرم فعالیت دارند.

    وی عنوان کرد: برگزاری ۷۰۰ محفل قرآنی در ایام محرم نیز از برنامه‌هایی است که با همکاری و مشارکت هیئت‌های مذهبی اهل تسنن و تشیع و همچنین مراکز و مؤسسات قرانی استان برگزار می‌شود.

    وی اضافه کرد: این برنامه‌ها اوج ارادت مردمان این دیار به امام حسین (ع) را به تصویر می‌کشد.

    عاشورا جلوه‌ای از پیوند عمیق با ارزش‌های انسانی

    عاشورا در کردستان نه فقط یک یادمان تاریخی، بلکه جلوه‌ای از همدلی، مهرورزی و پیوند عمیق با ارزش‌های انسانی است.

    در دل این کوهستان‌ها، محبت به امام حسین (ع) مرزهای مذهبی و قومی را پشت سر گذاشته و مردمان شیعه و سنی را در کنار هم برای پاسداشت آزادگی و عدالت گردهم آورده است.

    صدای روضه‌ها و عطرافشانی نذری‌ها در کوچه‌های کردستان، نشان می‌دهد که کربلا همچنان جاری است و پیام عاشورا، همچنان الهام‌بخش زندگی مردم این دیار است؛ پیامی از ایستادگی در برابر ظلم و وفاداری به حقیقت.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.