سه شنبه, ۲۴ تیر , ۱۴۰۴ Tuesday, 15 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 37365 تعداد نوشته های امروز : 305 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

صعود بورس ۲۴ تیر | اخبار مهم بازار سرمایه اعلام شد چرا تعرفه گمرکی آمریکا موثرتر از تحریم است؟ شاخص بورس ۲۷هزار واحد رشد کرد ارزش معاملات بازار فیزیکی بورس کالا به ۱۵۴ همت رسید جزئیات روند تولید صنعتی در شرکت‌های بورسی منتشر شد ثبت ۱۱هزار پایان‌نامه‌ و رساله‌ با قلمرو جغرافیایی؛ تهران صدرنشین هشدار پلیس فتا به داوطلبان کنکور کارگاه آموزشی پیشگیری از بیماری‌های دامی در مشگین‌شهر برگزار شد دامپزشکی در حوزه آموزش و سلامت جامعه نقش اثرگذاری دارد همراه داشتن وسایل غیرمجاز الکترونیکی در آزمون‌های سراسری ممنوع است پلمب واحدهای کشتار غیرمجاز در دماوند؛ هشدارهای دامپزشکی به متخلفان وزارت بهداشت:امکان جابجایی تاریخ آزمون ارتقا دستیاران پزشکی وجود ندارد سقوط مرگبار مرد ۳۳ ساله از ارتفاع در لنگرود شناسایی و بازداشت عاملان تیراندازی در کمتر از دو ساعت در رشت ۱۲ متهم تحت تعقیب در فلاورجان دستگیر شدند ۸۹۰ کیلومتر جاده بین مزارع در استان هرمزگان احداث شده است

ارتقای ظرفیت‌های پژوهشی دانشکده‌های مهندسی با قراردادهای صنعتی
  • 24 تیر 1404 ساعت: ۱۲:۳۱
  • شناسه : 96893
    بازدید 2
    1

    مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه شهید بهشتی از ارتقای ظرفیت‌های پژوهشی و صنعتی دانشکده‌های مهندسی با تکیه بر قراردادهای صنعتی، تخصص اعضای هیئت علمی و توسعه فعالیت‌های بین‌رشته‌ای خبر داد.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    محمد صافی در گفتگو با خبرنگار مهر به اهداف بلند مدت این دانشگاه اشاره کرد و جهت گسترش روابط دانشگاه با صنعت برنامه ها و اهداف این دانشگاه را توضیح داد: دانشگاه شهید بهشتی با هدف گسترش و نظام‌مند کردن ارتباط خود با بخش‌های مختلف صنعت، برنامه‌ریزی گسترده‌ای را در حوزه‌های متنوع آغاز کرده است. این همکاری‌ها نه‌تنها صنایع خصوصی و دولتی، بلکه پروژه‌های پژوهشی فاقد کارفرمای مستقیم صنعتی اما مرتبط با نیازهای فناوری کشور را نیز در بر می‌گیرد.

    مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه شهید بهشتی در ادامه توضیح داد: دانشگاه شهید بهشتی برای هر حوزه تخصصی و صنعتی، طرح‌های مستقل و متناسب با ظرفیت‌های موجود را تدوین می‌کند. تنوع دانشکده‌های شهید بهشتی در حوزه‌هایی مانند علوم انسانی، علوم پایه و فنی و مهندسی زمینه را برای این تنوع برنامه‌ریزی فراهم کرده است.

    وی گفت: در حوزه فنی و مهندسی، نیازسنجی‌های تخصصی انجام می‌شود و ظرفیت‌های اعضای هیئت علمی، امکانات آزمایشگاهی و توانمندی واحدها در قالب اطلس‌های صنعتی به دانشجویان معرفی می‌شود. سپس دانشگاه با صنایع جلساتی را برگزار کرده و مسائل شناسایی‌شده را در قالب پروپوزال، فرصت مطالعاتی یا قراردادهای پژوهشی به پروژه‌های واقعی تبدیل می‌کند.

    صافی اظهار کرد: یکی دیگر از محورهای همکاری صنعتی، حمایت دانشگاه از تحقیقات در سطوح مختلف آمادگی فناوری (TRL) است. پروژه‌هایی که در سطوح پایین‌تر فناوری قرار دارند، معمولاً با حمایت دانشگاه، معاونت علمی ریاست‌جمهوری یا صندوق‌های پژوهشی توسعه پیدا می کنند. در مراحل پیشرفته‌تر، این طرح‌ها با ورود به صنایع و شرکت‌ها به پروژه‌های کاربردی یا محصولات فناورانه تبدیل می‌شوند.

    مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: دانشگاه همچنین برای تطبیق ظرفیت‌های خود با نیازهای حال و آینده صنعت، در قالب برنامه‌ریزی میان‌مدت و بلندمدت، بر حوزه‌هایی مانند تعریف موضوعات پایان‌نامه و رساله، تأسیس مراکز پژوهشی و حتی طراحی رشته‌های تحصیلی جدید سرمایه‌گذاری می‌کند تا این موارد در نهایت به پروژه‌های همکاری با صنعت منتهی شوند. بخش دیگری از این رویکرد، شامل برنامه‌های مأموریت‌محور است که بصورت موردی از طرف وزارتخانه‌ها یا دستگاه‌های اجرایی مطرح می شود و به دنبال آن دانشگاه اقدام به تشکیل کارگروه‌های تخصصی می کند و سپس جذب حمایت مالی از پژوهش‌ها، تأمین تجهیزات و ایجاد زیرساخت‌های لازم در آن حوزه‌ها را پیگیری می کند.

    وی بیان کرد: دانشکده‌های مهندسی با تکیه بر تخصص اعضای هیئت علمی و تجهیزات آزمایشگاهی، ظرفیت‌های پژوهشی و صنعتی خود را افزایش می‌دهند. این ظرفیت‌سازی از طریق قراردادهای صنعتی و جذب پروژه‌های مرتبط با صنایع انجام می پذیرد که باعث افزایش توان تخصصی دانشکده‌ها می‌شود.

    وی تأکید کرد: توسعه همکاری دانشگاه و صنعت نیازمند هم‌افزایی تخصص علمی، منابع مالی پژوهشی و تعامل موثر با صنایع است.

    صافی توضیح داد: بر این اساس، ظرفیت‌های صنعتی دانشگاه‌ها همواره پویا و وابسته به تقاضای صنعت و زمینه‌های فعالیت علمی موجود در گروه‌های آموزشی است. در بسیاری از موارد، پروژه‌های بزرگ صنعتی که به دانشگاه‌ها واگذار می‌شوند، موجب ارتقا و تقویت توانمندی‌های علمی، پژوهشی و فنی دانشکده‌های مهندسی خواهند شد. این الگوی رشد، نشان می‌دهد که توسعه ظرفیت‌های همکاری دانشگاه با صنعت، نیازمند هم‌افزایی میان تخصص علمی، فرصت‌های مالی پژوهشی و تعامل مؤثر با صنایع کشور است.

    تأسیس دانشکده انرژی و هیدروژن در پردیس شهید عباس‌پور در پی افزایش حجم قراردادهای صنعتی

    مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه شهید بهشتی اعلام کرد که این دانشگاه با توسعه فعالیت‌های بین‌رشته‌ای به‌ویژه در حوزه انرژی، نفت، گاز و پتروشیمی، همکاری گسترده‌ای با صنایع کشور برقرار کرده و پروژه‌های پژوهشی و قراردادهای صنعتی را افزایش داده است. دانشکده‌های فنی و مهندسی دانشگاه در همکاری با صنایع مختلف فعال هستند و به‌دنبال رشد تقاضا در حوزه انرژی، دانشکده تخصصی جدیدی تأسیس شده است.

    او همچنین ادامه داد: دانشکده انرژی و هیدروژن که اکنون در پردیس شهید عباس‌پور مستقر است، از دل دانشکده مکانیک ایجاد شده و به‌صورت مستقل به جذب دانشجو و اجرای پروژه‌های پژوهشی در حوزه انرژی می‌پردازد. این دانشکده به عنوان چهارمین واحد علمی در کنار دانشکده‌های عمران، برق و مکانیک فعالیت می‌کند. فعالیت‌های پژوهشی دانشجویان و اساتید این دانشکده نه‌تنها پاسخ‌گوی نیازهای صنعت در حوزه‌های نوین مانند انرژی‌های تجدیدپذیر و هیدروژن است، بلکه ظرفیت علمی دانشگاه را نیز به شکل ملموسی ارتقا داده است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.