فرآیند تخلیه ریسکهای بازار آغاز شد؟
عقبگرد دلار از منطقه حساس
به عقیده برخی از تحلیلگران بازار ارز، روند حال حاضر بازار ناشی از تجربه رویارویی فعالان ارزی با ریسکهای مشابه در فروردین ماه است.
روز گذشته نرخ دلار آزاد از نیمه دوم کانال ۶۱ هزار تومانی تا پلههای ابتدایی این کانال کاهش یافت.
پیشتر تحلیلگران تکنیکال دلار اذعان کرده بودند که درصورت عبور نرخ این ارز از مقاومت ۶۲ هزار تومانی، تا کانال ۶۵ هزار تومانی مقاومت قابل توجهی وجود ندارد. در نتیجه میتوان گفت افت نرخ دلار موجب فاصله گرفتن نرخ این ارز از محدوده حساس شده است.
در روزهای گذشته پس از ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی گروه حماس در تهران، روند افزایشی نرخ ارز در بازار غیررسمی شدت بیشتری به خود گرفت. به صورتی که قیمت دلار آزاد در بازار روز شنبه تا پلههای انتهایی کانال ۶۱ هزار تومانی صعود کرد. به عقیده فعالان ارزی بیشتر نگرانیها نسبت به گسترش درگیریهای منطقهای است.
در صورتی که پاسخ ایران به اقدام رژیم صهیونیستی فراتر از حد انتظار باشد، احتمال تشدید تنشها و گسترش درگیریها در منطقه وجود دارد. اما از سوی دیگر در ماه نخست سال جاری ریسکهای مشابهی گریبانگیر بازار بود. در آن زمان نیز گمانهزنیها از نحوه پاسخگویی ایران و رویدادهای متعاقب آن نرخ ارز را به قله قیمتی تاریخی خود رساند. اما پس از عملیات نیروی هوافضا سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی به مرور ریسکهای موجود در بازار تخلیه شد و نرخ ارز به روند سابق خود بازگشت.
برخورد امنیتی با فعالان غیرمجاز
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ روز گذشته از دستگیری چند فعال ارزی خبر داد. در متن این خبر آمده است: «در تحقیقات پلیسی مشخص شد که تعدادی از واحدهای صنفی در محدوده خیابان شریعتی، بدون رعایت تشریفات قانونی به خریدوفروش ارز میپردازند. در تحقیقات پلیسی ۴ فعال غیرمجاز ارز، شناسایی و پس از هماهنگیهای قضایی هر ۴ متهم دستگیر شدند.»
در ماههای گذشته برخوردهای امنیتی بیشتری با فعالان غیررسمی بازار ارز صورت میگرفت. اما عمده این افراد فعالان بدون دفتر کار مشخص و اصطلاحا فعالان کف بازاری بودند. اما به نظر میرسد تخلف صورت گرفته از سوی این متهمان در واحدهای صرافی مشاهده شده است. به عقیده برخی از فعالان ارزی این خبر میتواند نشانگر شروع مجدد برخوردهای قضایی در بازار ارز باشد.