مراحل اخذ مجوز صادرات کالا به صورت کامل
افرادی که به تازگی صادرات را شروع کرده اند باید مراحل اخذ مجوز صادرات کالا را به خوبی فرا بگیرند تا مسیر روشن تری داشته باشند. بعد از گرفتن مجوز صادرات می توانید به راحتی کالای مورد نظر خود را ترخیص کنید و به دست مشتریانی که در آن سوی مرزها هستند، برسانید.
شاید در ابتدای مسیرِ برای گرفتن مجوز های لازم برای صادرات کالا به علت نداشتن تجربه با چالش هایی مواجه شوید به همین علت توصیه می شود از یک شرکت بازرگانی با تجربه و فعال در این حوزه مانند، شرکت بازرگانی ایرانیان تجارت کمک بگیرید یا اینکه طبق مراحل زیر پیش بروید.
اولین اقدامات لازم برای اخذ مجوز صادرات
در صورتی که برای انجام صادرات مجوز های لازم را دریافت نکرده باشید، فعالیت های شما غیرقانونی محسوب می شود و جریمه خواهید شد. به منظور دریافت مجوزهای لازم برای صادرات کالا باید اقدامات زیر را انجام دهید:
-
ثبت یک شرکت رسمی
اصلی ترین پیش نیاز صادرات و دریافت مجوزهای صادرات کالا این است که برای تأسیس یک شرکت قانونی اقدامات لازم را انجام دهید. تأسیس یک شرکت قانونی به فعالیت های اقتصادی شما اعتبار می بخشد و با افزایش ارزش هویت برند، فعالیت های تجاری شما را سودآورتر می کند. بعد از تأسیس یک شرکت قانونی باید برای مبادلات ارز یک حساب بانکی ویژه باز کنید تا بتوانید معاملات تجاری خود را انجام دهید.
-
دریافت و صدور پروانه جهت صادرات
همه ی کسانی که تصمیم دارند صادرات محصولات خود را آغاز کنند باید 0 تا 100 مراحل اخذ مجوز صادرات کالا را بدانند و با قوانین گمرکی به خوبی آشنا شوند. در مجوز صادرات کالا اطلاعاتی مانند نام صاحب مجوز، کد مربوط به کشور صادر کننده و کشور وارد کننده، نرخ ارز صادراتی، اطلاعات حساب بانکی، جزئیات مربوط به باربری و توضیحات کالا، نحوه ی خروج و... ثبت می شود.
توجه داشته باشید اطلاعات خواسته شده را با دقت در فرم درخواست مجوز تکیل کنید تا تمام مراحل به خوبی پیش برود. وارد کردن اطلاعات نادرست باعث ایجاد وقفه در روند دریافت مجوز خواهد شد.
-
تحویل مدارک لازم به گمرک
دریافت مجوز صادراتی اولین گام برای شروع صادراتی پرسود مانند صادرات سنگ به ترکیه است. برای دریافت پروانه صادرات، در مرحله ی اول باید کلیه مدارکی که برای صادرات کالا به آن ها نیاز دارید را آماده کنید. در صورتی که مدارک کامل نباشد در عملیات گمرکی دچار وقفه خواهید شد. با توجه به این موضوع باید نقص های موجود در مدارک را برطرف کنید.
برای اخذ این مجوز باید تمامی مدارک زیر را به اداره گمرک تحویل دهید:
- کپی برابر اصل قرار داد شما با اشخاص حقیقی یا شرکت خارجی
- اصل مجوز تولید کالا
- فرم تکمیل شده درخواست صدور پروانه صادراتی
- کپی تمام مدارک شناسایی اشخاص حقیقی یا حقوقی
-
هماهنگی با واحد حمل و نقل
بعد از تحویل مدارک برای بررسی شدن، باید اقدامات لازم با شرکت حمل و نقل را انجام دهید و شیوه ی حمل و نقل کالاهای خود را انتخاب کنید. ممکن است در طول انجام این مرحله سازمان گمرک با بررسی مدارک شما متوجه شود بعضی از مدارک اولیه ناقص هستند.
در این صورت باید مدارکی که ناقص هستند را تکمیل کنید تا مجدد مورد بررسی قرار بگیرند. توجه داشته باشید تمام دستورالعمل ها را با دقت مدنظر داشته باشید تا تمام مراحل اخذ مجوز صادرات کالا به خوبی انجام شود و وقفه ای ایجاد نشود.
-
صدور نهایی پروانه صادراتی
بعد از انجام تمامی این مراحل در نهایت پروانه صادراتی به فرد صادر کننده تحویل داده می شود تا بتواند بعد از ترخیص کالاهای خود آن ها را به دست مشتریان خود در آنسوی مرزها برساند.
کالاهای صادراتی همراه با بارنامه و مجوز صادرات از کشور خارج می شوند و به دست دریافت کنندگان می رسند.
ساده ترین راه برای دریافت مجوز صادرات
یکی از ساده ترین روش هایی که می توانید به کمک آن مجوز صادرات کالا را دریافت کنید، دریافت مجوزهای صادرات کالا از افرادی است که قصد واگذاری آن را دارند. برای انجام این کار می توانید طبق مراحل زیر اقدام کنید:
- به سامانه جامع تجارت وارد شوید.
- در بخش عملیات ارزی، مدیریت عملیات ارزی بانکی را انتخاب کنید.
- در تابلوی واگذاری پروانه های صادراتی آگهی هایی که ثبت شده اند را بررسی کنید.
- بعد از انتخاب یکی از آگهی ها با فرد آگهی گذار ارتباط بگیرید و مذاکرات لازم برای انتقال مالکیت پروانه صادرات را انجام دهید.
- درنهایت به بانک عامل خود مراجعه کنید و اطلاعات پروانه صادراتی را ارائه نمایید.
- درخواست ثبت شده به بانک مرکزی ارجاع داده می شود.
- استعلام پروانه صادراتی
- تأیید جواز برای صادرات
اخذ مجوز صادرات کالا برای شکل های دیگر صادرات
همانطور که می دانید روش های متفاوتی برای صادرات وجود دارد و بر این اساس روش صادر شدن جواز نیز متفاوت خواهد بود. صادرات موقت و صادرات مجدد انواع دیگری از صادرات هستند. روش اخذ مجوز برای صادرات دائمی در بالا به صورت کامل و جامع توضیح داده شد.
اخذ مجوز برای صادرات موقت و مجدد به صورت زیر است:
-
اخذ مجوز برای صادرات موقت
در این روش از صادرات پس از اینکه مجوز صادرات واگذار شد و کالا به خارج از کشور صادر شد بعد از مدت زمان مشخصی کالاها مجدد به داخل از کشور بر می گردند. این شکل از صادرات را در نمایشگاه های بین المللی و مواردی که برای تعمیرات و سرویس های دوره ای ارسال می شوند مشاهده می کنید.
برای اینکه برای صادرات موقت دچار مشکل نشوید باید هنگام درخواست اظهارنامه برای صادرات موقت دقت کافی داشته باشید. روی مجوز صادرات موقت زمان برگشت کالا به کشور درج می شود و یک ضمانت نامه برای بازگشت مجدد کالا به کشور از صادر کننده دریافت می شود.
-
اخذ مجوز برای صادرات مجدد
این روش یکی از محبوب ترین و پرسود ترین روش های صادرات کالا برای بازرگانان است که یک جنس بعد از وارد شدن به کشور و اعمال تغییرات، مجدد صادر می شود. کشورهای آفریقایی و کشورهای همسایه مقاصد تجاری این نوع صادرات هستند. لازم به ذکر است اخذ مجوز برای این نوع از صادرات با صادرات دائم مشابه است و تنها تفاوت آن جزئیاتی است که مجوز صادرات درج شده است.
پاسخگویی به تعدادی از سوالات پر تکرار
به چند روش می توان صادرات انجام داد؟
به دو روش زیر:
روش مستقیم
در این روش تمامی مراحل به عهده فرد صادر کننده خواهد بود
روش غیر مستقیم
اخذ مجوزهای لازم به عهده شرکت های بازرگانی خواهد بود
مزایای خرید مجوز صادراتی چیست؟
با خریدن پروانه یا مجوز صادرات می توانید زمان خود را مدیریت کنید و کارهایی که اولویت بیشتری دارند را انجام دهید. علاوه بر این سپردن مراحل قانونی به افرادی که تجربه بیشتری دارند نتایج بهتری را رقم می زند و بسیاری از هزینه های شما را کاهش می دهد.
دریافت مجوز صادرات چقدر زمان نیاز دارد؟
بسته به اینکه برای دریافت مجوز از چه روشی اقدام کنید زمان صرف شده متفاوت خواهد بود. اگر از یک شرکت بازرگانی برای اخذ مجوز صادرات کمک بگیرید یا اقدام به خرید مجوز صادرات کنید زمان بسیار کمتری نسبت به زمانی که خودتان این کار را انجام دهید صرف خواهد شد.