به گزارش خبرنگار مهر، شاعر و پژوهشگر حوزه سلامت و روان شامگاه دوشنبه در این کارگاه نویسندگی، عنصر خوب شنیدن و خوب دیدن را از مؤلفههای کلیدی در نویسندگی عنوان کرد.
سبحان زنگی بیان کرد: ثبت شنیدهها و دیدنها، گام اول برای خلق یک روایت به شمار میآید و تمرین و تکرار برای خلق تصاویر جدید و فضای تازه، گام بعدی نوشتن است.
زنگی ادامه داد: کلمه و واژه با نوشتن و کتابت، رام نویسنده میشود وگرنه هیچ واژه به خودی خود در بستر هیچ داستان و رمان و شعری آرامش ندارد.
وی تأکید کرد: مهارت خالق است که یک واژه را برای مخاطب دوستداشتنی و پذیرفتنی میکند.
مدرس کارگاه بادبانهای کلام اضافه کرد: نویسندگی فقط نوشتن کلمات روی کاغذ نیست. نویسندگی به معنای فکر کردن عمیقتر از زاویههای متفاوت و تبدیل احساسات، افکار و تخیلات به داستانهایی است که میتوانند دیگران را تحت تأثیر قرار دهند.
همچنین مسعود عربزاده، نویسنده در حوزه ادبیات کودک و نوجوان، به ضرورت فعالیت نویسندگان در زمانهای بحرانی اشاره کرد و گفت: نویسندگان باید با جهانبینی خود، نقش مؤثری در پیشرفت کشور ایفا کنند و در شرایط دشوار به جامعه امید بخشند.
وی تأکید کرد که هنرمندان و نویسندگان باید با کلمات خود به کمک مردم بشتابند و از خلق آثار ناامیدکننده پرهیز کنند.
حجتالاسلام عبدالحمید جنگی، مترجم و پژوهشگر نیز به اهمیت ورود به دنیای نویسندگی با نگاهی الهامبخش و تجربهمحور اشاره کرد و چالشهایی که نویسندگان ممکن است با آن مواجه شوند را بررسی کرد.
وی تأکید کرد: کارگاه بادبانهای کلام فرصتی است برای کسانی که احساس میکنند حرفی برای گفتن دارند اما هنوز نتوانستهاند آن را به قلم بیاورند.
در ادامه کارگاه، حامد یوسفی، نویسنده و پژوهشگر، به بررسی دو مؤلفه روانشناختی عقل و عشق در عرصه نویسندگی پرداخت.
وی با یادآوری شاه بیت معروف خواجه شیراز، «عاقلان نقطهٔ پرگارِ وجودند ولی / عشق داند که در این دایره سرگردانند» به نقش معنادار این دو عنصر در اعتلای آثار هنرجویان اشاره کرد و توضیح داد که عقل به پردازش توانمندیها و فنون نویسندگی کمک میکند، در حالی که عشق به شورانگیزی و انتقال احساسات به مخاطب مربوط میشود.
کارگاه «بادبانهای کلام» به دلیل ارتباط آن با ایام محرم، به بررسی نکات ارزشمند تعزیه نیز پرداخته شد.
محمدرضا علی پور و محمد رحمانی به عنوان تعزیه گردان، به خاطرات و نکات مهمی از تعزیه پرداختند که برای نویسندگان و هنرجویان حاضر در کارگاه بسیار اهمیت داشت.
در این کارگاه؛ محمدحسن خسروی، منوچهر تل اشکی، محمدحسن زنگنه، محمدرضا علی پور، محمد رحمانی، علیرضا رستمی، دانیال زارع، آرمان روستایی، ویدا فروردین، فاطمه آذین، زینب زارع، فاطمه اسماعیلی، پریا ماهری، فاطمه ماهری، ضحا خانیزاده، هانا دهقانی، سمیرا کشاورز و سحر حیدرزاده حضور داشتند.
گفتنی است کارگاه نویسندگی «بادبان های کلام» هر هفته یکشنبهها ساعت ۱۸ در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر برگزار میشود.
ثبت دیدگاه