چهارشنبه, ۱ مرداد , ۱۴۰۴ Wednesday, 23 July , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 40047 تعداد نوشته های امروز : 36 تعداد اعضا : 24 تعداد دیدگاهها : 0×

اخبار روز:

توزیع ۱۰۰ تن کالا در بین اتباع افغانستانی توسط ستاد اجرایی فرمان امام آتش‌سوزی مجتمع ونوس منطقه آزاد انزلی مهار شد امنیت خوب و پایداری در شهرستان شادگان حاکم است نماز جمعه جایگاهی ممتاز در آموزه‌های اسلامی دارد پیاده روی اربعین تاثیرگذارترین و وسیع ترین حرکت فرهنگی است آموزش‌وپرورش خوزستان با تمام ظرفیت در خدمت زائران اربعین حسینی جذب ۷۴ درصدی اعتبارات عمرانی خوزستان تا پایان تیرماه یاوه‌گویی چندباره وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درباره ایران رودخانه کارون دیگر توان برداشت از سرشاخه‌ها را ندارد پزشکیان: آماده‌ایم دوباره به عمق اسرائیل حمله کنیم؛تهدید را نمی‌پذیریم تربیت نیروی انسانی ماهر کلید توسعه پایدار استان و کشور سکوت اوباما شکست؛ «ادعاهای ترامپ مضحک و برای حواس‌پرتی است» توقیف خودروی حامل چوب قاچاق در کردکوی ۲ عملیات مستقیم قسام علیه نیروهای اشغالگر در نوار غزه امدادرسانی گسترده در حادثه حریق مجتمع ونوس انزلی؛ تیم‌ها در آماده‌باش آکسیوس: مذاکرات بین سوریه و اسرائیل با میانجی‌گری آمریکا برگزار می‌شود

دلیل کاهش تولید صنایع بورس چه بود؟
  • 14 اسفند 1403 ساعت: ۶:۴۹
  • شناسه : 50745
    بازدید 23
    3

    تازه‌ترین گزارش پژوهشکده پولی و بانکی نشان می‌دهد دو چالش ناترازی انرژی و محدودیت‌های تجارت خارجی به کاهش تولید برخی صنایع بورس منجر شده است.

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، پژوهشکده پولی و بانکی، درت ازه‌ترین گزارش خود از کاهش رشد تولید صنعتی شرکت‌های فعال در بورس، در دی ماه امسال خبر داد.

    طبق اعلام بازوی پژوهشی بانک مرکزی، تولیدات صنعتی بورس در دی ماه امسال ۴.۱ درصد کاهش یافته است. در ماه‌های آبان و آذر نیز روند تولید در شرکت‌های صنعتی بورس نزولی بود.

    طبق این گزارش، میزان تولیدات صنعتی، به جز صنایع ماشین آلات و تجهیزات و لاستیک و پلاستیک در بقیه صنایع نزولی بوده است.

    دلایل نزول

    داده‌های بازوی پژوهشی بانک مرکزی نشان می‌دهد؛ سطح تولید در شرایطی روند نزولی داشته که موجودی انبار شرکت‌ها نیز با کاهش مواجه شده است.

    این امر نشان می‌دهد چالش‌های طرف عرضه، یعنی محدودیت در تامین برق و گاز، از جمله دلایل اصلی محدود کننده سطح تولید بوده است.

    هم‌چنین، طبق روایت پژوهشکده پولی و بانکی، در دوره‌های اخیر، رشد تولید در شرکت‌های وابسته به تجارت خارجی اعم از شرکت‌های صادرات محور و شرکت‌های وابسته به واردات نهاده‌ها، کم‌تر از سایر شرکت‌ها بوده است.

    به نوشته کارشناسان این پژوهشکده، شواهد مزبور در کنار کاهش قابل توجه ارزش واقعی صادرات صنایع نشان می‌دهد؛ محدودیت‌های تجارت خارجی امکان رشد تولید در بیشتر صنایع را محدود کرده است.

    تولیدکننده‌های برتر

    داده‌های آماری ارائه شده در گزارش بازوی پژوهشی بانک مرکزی نشان می‌دهد؛ بهترین وضع را در دی ماه امسال صنعت لاستیک و پلاستیک داشته که سطح تولید در این صنعت ۱۰.۵ درصد رشد کرده است.

    طبق اطلاعات موجود، میزان تولید در این صنعت در سال گذشته نیز ۸.۸ درصد افزایش یافته بود.

    هم‌چنین، اگر آمار را جزئی‌تر نگاه کنیم وضع تولید در این صنعت نه فقط در دی ماه، بلکه در ۱۰ ماه امسال صعودی بوده به طوری که در ۱۰ ماه گذشته میزان تولید این صنعت ۶.۶ درصد افزایش داشته است.

    بعد از لاستیک و پلاستیک، گروه ماشین آلات و تجهیزات، دومین صنعتی است که در دی ماه امسال با بیش‌ترین رشد مواجه شده است.

    طبق اطلاعات پژوهشکده پولی و بانکی، میزان تولید در این صنعت در دی ماه امسال ۸ درصد رشد کرده است. میزان تولید در این صنعت در سال گذشته ۸.۶ درصد افزایش داشت.

    با وجود رشد تولید این صنایع، میزان تولید در سایر صنایع، در دی ماه امسال، نزولی بوده و تولیدکننده‌های دستگاه‌های برقی و محصولات فلزی به ترتیب با ۲۶ و ۱۹.۸ درصد کاهش، بیش‌ترین نزول را در تولید داشته‌اند.

    هم‌چنین، در دی ماه امسال، شاخص تولید گروه فلزات اساسی برای سومین ماه متوالی نزول کرد و سطح تولید در گروه محصولات شیمیایی، که در پاییز امسال برخلاف بسیاری از صنایع صعود کرده بود، به منفی ۲.۷ درصد رسید.

    با همه اینها سطح تولید در صنعت خودرو، که در آبان و آذر کاهش یافته بود، در دی ماه بهبود یافت و به سطح صفر درصد رسید.

    وضع سودآوری

    بررسی صورت‌های مالی ۹ ماهه شرکت‌های فعال در بورس نیز نشان می‌دهد؛ شاخص‌های سودآوری اغلب صنایع روند نزولی داشته است.

    هم‌چنین از میان ۵۰۰ شرکت صنعتی فعال در بورس، حدود ۷۹ شرکت در گزارش ۹ ماهه خود به با زیان مواجه شده‌اند. این آمار در دوره مشابه سال قبل ۳۹ شرکت بود.

    هم‌چنین، سود اسمی تجمیعی صنایع در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۶.۵ درصد کاهش یافته است.

    پژوهشکده پولی و بانکی تاکید کرده است فراگیر بودن افزایش تعداد شرکت‌های زیان ده و کاهش ارزش اسمی سود شرکت‌ها را می‌توان زنگ هشداری نسبت به نامناسب بودن شرایط کسب و کار صنایع و محیط پیرامون اقتصاد کلان قلمداد کرد که می‌تواند در آینده، تاثیر منفی بر رشد تولید صنایع داشته باشد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.